Van Deventerlaan 51 | 2271 TW Voorburg | (070) 387 51 79

Heldenverering in de Kazernestraat, Den Haag

Het humeur van Magere Hein zal in het jaar 2016 niet al te best zijn geweest, als je ziet hoeveel bekende namen uit de sport, entertainment- en muziekindustrie vorig jaar het leven lieten. Reden voor schilder Arjan van Gent (Delft, 1970) om op zoek te gaan naar beeldmateriaal van zijn eigen helden. Met zijn vaste oog en jarenlange ervaring als tekenaar en schilder (aquarel en olieverf), bleek dit echter nog een flinke klus, die vooral foto’s en geen klassieke tekeningen opleverde.

Van Gent besloot twaalf foto’s te selecteren van wat hij uitdrukkelijk “zijn helden” noemt; mensen die hem tijdens zijn leven inspireerden, opzweepten of juist wisten te troosten. De fotografie diende als uitgangspunt voor de werken, die exclusief te zien zullen zijn tijdens de tentoonstelling van Van Gent bij R.M. Schippers & Zn. Encadreurs aan de Haagse Kazernestraat.

Een van de helden en inspiratiebronnen van Van Gent is Albrecht Dürer, bekend van zijn technische hoogstaande gravures. En al lijkt Dürer een stuk minder Rock ’n Roll dan Iggy Pop, ook deze kunstschilder, theoreticus en humanist was in zijn tijd een populaire vernieuwer. Het is kortom niet zo vreemd dat de tekeningen de sfeer van de houtsneden en kopergravures van deze bijzondere Duitse kunstenaar ademen.

Opening: zaterdag 15 april om 17:00